Handleiding voor de ROC Dienst FP&C Lente Quiz

 1. De uitnodigingslink voor de Teams vergadering (hier onder)
 2. De link naar de online quiz en de code om in te loggen (ook allebei hier onder)
 3. een PC, laptop, tablet of (grote) telefoon om de presentatie van de quiz op te kunnen volgen en de andere deelnemers te zien en natuurlijk de muziek te horen
 4. een PC, laptop, tablet of (grote) telefoon om de quiz te spelen
 5. Als je alleen je laptop of PC wil gebruiken voor zowel de Teams meeting als de quiz kan dat. Je kan dan twee schermen openen (de meeting en de quiz) of check onze handleiding hier: https://funcorporation.nl/zoom-op-je-tv-is-superhandig/ (PS: waar “Zoom” staat lees je in deze handleiding natuurlijk “Teams”)
 6. iets waarop je Google kan raadplegen als dat nodig is, valsspeler!

Je kan op donderdag 8 april al een uur van tevoren in Teams, zodat je alle tijd hebt om je beeld en geluid in te stellen.

Als je de Teams app voor Windows, MacOS, Android, iOS of Linux te nog niet hebt geïnstalleerd is het nú het moment. Downloaden en installeren kost hooguit een minuut.

Meeting link
Je hebt van Liesette van Wijk een uitnodiging ontvangen voor de Teams vergadering. Klik op “accepteren” om deel te nemen.

Je hoeft pas kort van tevoren je aan te melden bij de quiz. Op donderdag 8 april om 14:30 is vroeg genoeg.

Bedenk vooraf op welk apparaat je wil gaan spelen.

Gebruik een grote telefoon (formaat “Plus”, “Max”, of zoiets), maar liever een tablet, laptop of PC.

Nadat je bent ingelogd kan je niet op een andere PC, laptop of tablet gaan spelen, omdat het systeem je dan als een nieuwe speler ziet.

Let op: de quiz werkt alleen als je Chrome, Edge, Safari of Firefox gebruikt. Zorg dat je cookies aan staan. Zorg dat je niet in een “incognito” of “privé” scherm zit. Zorg ook voor een goede wifi- of 4G-verbinding.

Als je na het inloggen op een oranje scherm uitkomt zit je goed.

Quiz link:
Ga naar https://quiz.funcorporation.nl en gebruik bij “Pin code spel” [STAAT IN HET SCHERM VAN DE QUIZMASTER VAN FUNCORP, IN DE TEAMS MEETING]. De code is een combinatie van 5 cijfers en 3 letters (bv. 12345ABC) die je achter de naam van jouw team staat.

 • Tijd is van belang. Je ziet 4 mogelijke antwoorden, waarbij je meer punten krijgt als je héél snel (goed) antwoordt. Maximaal 25, minimaal 1, mits binnen de tijd en je antwoord goed is. Je ziet het aantal punten dat je kan halen linksboven in je scherm aftellen.
 • Het aantal punten dat je team haalt per vraag is het gemiddelde van de punten van alle teamleden. Als je bijvoorbeeld met 5 mensen in eenteam zit en maar één had het juiste antwoord (of de rest was buiten de tijd) met 20 punten, dan heeft het team 4 punten verdiend.
 • Je kan maar één keer antwoorden per persoon. Na een fout antwoord kan je dus niet alsnog het juiste antwoord geven.
 • Antwoorden buiten de tijd en foute antwoorden leveren 0 punten op.
 • En even over vals spelen, bijvoorbeeld door Google te gebruiken: dat mag! Bedenk wel dat dat tijd en dus punten kost.
 • Als je snel hebt geantwoord verschijnt er een wachtscherm, totdat alle deelnemers hebben geantwoord.
 • Aan het eind van elke vraag zie je eerst kort het juiste antwoord (de heldere en omrande knop) en het percentage teams dat het juiste antwoord had.
 • Daarna zie je kort de tussenstanden van die ronde en waar jij je bevindt.
 • Aan het eind van de ronde zie je eerst de standen en totalen van de ronde en daarna de totaalstand van alle gespeelde rondes.
 • Op naar de volgende ronde!
Sluiten

Verzoek gegevens inzien

 
Close

Verzoek account verwijderen

Close

Verzoek gegevens wissen

Close

Algemene vraag

Live & Online Pubquiz Of Bingo - Vanaf €495 All Inclusive
Logo
Shopping cart