Escape Room – Lost Treasure

Lost Treasure is een online Escape Room. Je speelt het spel alleen of met een team van 2 tot 4 personen, elk achter je eigen laptop of PC, of gezellig bij elkaar in de woonkamer. Tip: als je niet allemaal op dezelfde locatie bent kan je met elkaar communiceren met een programma zoals Skype, Zoom of Whatsapp.

Tijdens het spel verken je via een internet browser in 3D een huis waarin verschillende puzzels verborgen zitten die je moet oplossen. Als je vastloopt kan je om de paar minuten hints vragen die je verder helpen. Let op, als je een hint vraagt worden er wel extra minuten bij je totaaltijd opgeteld.

Het gaat er in het spel in eerste instantie om dat je lol hebt met elkaar, dat je de oplossing van het spel weet te vinden en uiteindelijk ook om de totale eindtijd. Je kan het spel met meerdere groepen tegen elkaar spelen en dan de eindtijden met elkaar vergelijken.

Om te beginnen open je op je PC of laptop een moderne browser zoals Google Chrome of Microsoft Edge en ga je naar https://losttreasure.funcorporation.nl/ en voer de spelcode in die je hebt gekregen om het avontuur te starten. Let op: gebruik dezelfde code op elke PC die meedoet in je team. De eerste persoon die inlogt kiest een leuke naam voor het team. Hierna krijg een scherm te zien met een plaatje van een sleutel en een laptop.
Door op de laptop te klikken log je in op de oude laptop van Archibald en door op de sleutel te klkken verken je het huis van hem. Onder dit plaatje staat de knop waarmee je naar het hintscherm gaat.
Let op: de tijd begint pas te lopen wanneer je voor het eerst het huis in gaat (op de sleutel klikt)

De gemiddelde speeltijd is ongeveer anderhalf uur.

Verhaal
Je hebt een bericht gekregen van de notaris dat je oudoom Archibald Aurelius overleden is verklaard en dat jij de enige erfgenaam bent.
Eigenlijk kende je hem alleen maar van de verhalen van je ouders. Meer dan 15 jaar geleden is hij als vermist opgegeven en je was hem eerlijk gezegd al helemaal vergeten.
Archibald reisde de hele wereld over, maar niemand wist eigenlijk precies wat hij deed, laat staan hoe oud hij was.Het gerucht ging wel dat hij een groot fortuin had opgebouwd maar waarmee was onduidelijk.Van de notaris krijg je een oude laptop en de sleutel van een verwaarloosd huis waar hij af en toe in woonde als hij in het land was.
De notaris weet dat Archibald ook een aantal buitenlandse bankrekeningen heeft, maar daar zijn geen toegangsgegevens van.
Hopelijk lukt het je om deze gegevens boven water te krijgen en zo Archibald’s fortuin te bemachtigen.

 

Navigeren in het huis
In het huis kan je met je muis over het scherm bewegen om te zien wat voor acties je kan uitvoeren.
Om rond te kijken hou je de linkermuisknop ingedrukt en beweeg je de muis.
Verder kan je de volgende acties uitvoeren:

pastedGraphic.png

Bewegen. Klik om je naar deze plek toe te bewegen.

pastedGraphic_1.png

Inzoomen. Klik om dit voorwerp beter te bekijken. Druk op de back toets rechts boven in beeld om terug te gaan, of klik op de rechter muisknop.

pastedGraphic_2.png

Interacteren. Klik om dit voorwerp vast te pakken en van alle kanten te bekijken. Druk op de back toets rechts boven in beeld om terug te gaan, of klik op de rechter muisknop.

pastedGraphic_3.png

Terug. Klik hier op om terug te keren vanuit het inzoomen of interacteren.

Sluiten

Verzoek gegevens inzien

 
Close

Verzoek account verwijderen

Close

Verzoek gegevens wissen

Close

Algemene vraag

Live & Online Pubquiz Of Bingo - Vanaf €495 All Inclusive
Logo
Shopping cart